poniedziałek, 5 listopada 2012

Dyniowe placuszki

Składniki:
- 4 łyżki puree z dyni
- 1 jajko
- 2 czubate łyżki mąki pełnoziarnistej
- szczypta soli
- olej rzepakowy do smażenia
* dodatki nutella, dżemy, konfitury, masło orzechowe

Przygotowanie:
Jajko, dynię, sól i mąkę miksujemy na gładką masę, jeżeli jest zbyt gęsta można dodać odrobinę wody gazowanej lub zwykłej. Placuszki smażymy na łyżce rozgrzanego oleju rzepakowego. Podajemy z czym tylko chcemy :) 

5 komentarzy:

  1. dyni nie lubię, ale myślę, że w takich plackach to nawet i ona by mi nie przeszkadzała<3

    OdpowiedzUsuń
  2. Kocham dynię jesienia <3 mogłabym sobie takie placuszki serwować na śniadanie codziennie :)

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...