sobota, 16 marca 2013

Dietetyczne ciasteczka owsiane

Idealne do śniadania :)

Składniki:
- 2 łyżki otrębów pszennych
- 2 łyżki płatków owsianych górskich
- 2 łyżki siemienia lnianego
- łyżka miodu
- pół łyżeczki proszku do pieczenia
- łyżka wiórków kokosowych
- białko jaja
- łyżeczka nasion słonecznika

Przygotowanie:
Białko ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do niej miód nadal ubijając. Do piany wsypujemy siemię, otręby, płatki owsiane, proszek, wiórki i słonecznik. Wszystko dokładnie mieszamy do połączenia się składników. Łyżką formujemy kulki które rozpłaszczamy na papierze do pieczenia. Posypujemy dodatkowo wiórkami kokosowymi i wkładamy na 10-15 min do piekarnika nagrzanego do 200 stopni.
Smacznego :)

14 komentarzy:

  1. ciacha owsiane - mniam ! kokos <3 i like it ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Lubię takie lekkie ciasteczka, bo zawsze można więcej ich spałaszować bez wielkich wyrzutów sumienia, bo przecież to samo zdrowie;) i jakie pyszne:)

    OdpowiedzUsuń
  3. o, schrupałabym takie ciasteczka :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Owsiane zawsze na plus :D
    PS. Nominowałam cię do Liebster Blog.
    Zapraszam do udziału w zabawie :).

    OdpowiedzUsuń
  5. wyglądają pysznie, przepis zapisuję! ; )

    OdpowiedzUsuń
  6. Urocza wieżyczka! Ciasteczka owsiane są przepyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Zrobiłam , pycha polecam

    OdpowiedzUsuń
  8. super pomysł! muszę wypróbować. w ogóle jestem zachwycona Twoim blogiem! ;)

    OdpowiedzUsuń
  9. dziś robiłam, bardzo fajnie, szybkie i smaczne ciasteczka :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Polecam robię bardzo często tylko z podwójnej porcji i dodaję pestki dyni, orzechy rodzynki i troszkę posiekanej czekolady ,
    POLECAM !!!!!!

    OdpowiedzUsuń
  11. A czy można dodać brązowy cukier zamiast miodu?

    OdpowiedzUsuń
  12. Jak dla mnie ciasteczka są za miękkie, spodziewałam się bardziej "kruchych"

    OdpowiedzUsuń
  13. teoretycznie mozna dodac cukier, al miód jest po to żeby zlepić całość.

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...