poniedziałek, 8 lutego 2016

śniadanie: krem cukiniowo-owsiany

Składniki:
1 cukinia
4 łyżki płatków owsianych górskich
szklanka mleka
stevia
kakao

+dodatki, rodzynki, jagodu goji, granola, daktyle 

Cukinie gotujemy na mleku i płatkach owsianych do zgęstnienia "owsianki", dodajemy kakao oraz stevię i blendujemy wszystko na głądki krem. Podajemy z bakaliami (rodzynki, orzechy, daktyle, migdały itp.)
Ciepłe, smaczne i słodkie śniadanie na jeszcze chłodne poranki :)

4 komentarze:

  1. cukinię uwielbiam dosłownie pod każdą postacią :) :) jest świetna i tego danka na pewno też spróbuję :) dzisiaj chyba usmażę sobie placuszki ale jutro kto wie :) pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja uwielbiam płatki owsiane. Przede wszystkim za ich walory odżywcze. Posiadają beta-glukany, które obniżają cholesterol w naszym organizmie. Świetnie wpływają na cerą oraz włosy. Nic tylko jeść!

    OdpowiedzUsuń
  3. Taka z cukinią to dla mnie nowość, ale bardzo ciekawy pomysł! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. bardzo jestem ciekawa smaku<3

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...